Agility

Wat?

Agility is een hondensport waarbij de hond zo snel mogelijk een parcours loopt zonder fouten te maken. Hierin heeft de geleider/baas een heel belangrijke rol. Agility is dan ook een teamsport waarbij hond en geleider samenwerken om een goed resultaat neer te zetten. Als je een leuke hobby zoekt waarbij jij en je hond zich eens goed kunnen laten gaan, dan ben je bij agility aan het juiste adres. 

Mijn ervaring

Ikzelf ben op mijn 15de begonnen met het beoefenen van deze sport en ben iets meer dan een jaar geleden hoofdinstructeur geworden. Een jaar lang heb ik alle lessen (starters-tussengroep-gevorderden)  op mijn hondenschool zelf gegeven waardoor ik ervaring heb met beginnende en gevorderde honden. Tegenwoordig geef ik minimum 3 uur les per week in hondenschool Artevelde en daarnaast train ik met mijn eigen honden. 

Met mijn boerenfox (Mitch) speel ik actief wedstrijden in graad 2. Door mijn stage bij het bedrijf Nimble-k9 heb ik enorm veel bijgeleerd over hoe een looptechniek kan verbeterd worden en zo een snellere tijd kan worden bekomen. Door deze stage is agility een echte passie geworden die ik graag zou delen met andere mensen. Van beginnende sporters tot wedstrijdspelers, er is voor elk wat wils!  

Zin in een training?

Bij Mi k9 passion werken we altijd volgens de positieve leermethode, dit trekt zich ook door naar de agility. Wij geloven erin dat honden meer en sneller leren door ze te belonen en te stimuleren met speeltjes en snoep. 

Voor wie?

Bij ons zijn alle honden welkom, zowel kruisingen als honden met stamboom. Van border collies tot staffords en boerenfoxen, echt elk ras is welkom!

Wat moet je hond kunnen?

Aangezien de hond los een parcours moet lopen is het van belang dat je hond los kan werken. De basis gehoorzaamheid is ook een must, aangezien de hond los moet willen werken. Indien je hond de basisbevelen zoals zit, blijf, enz. nog niet kent, raden we aan om eerst een paar gehoorzaamheidslessen te volgen.

Groepstrainingen

Er worden naast privélessen ook groepslessen gegeven. Deze lessen worden op zaterdag georganiseerd. Je betaalt 50€ voor 8 groepslessen. De bedoeling hiervan is dat je zoveel mogelijk komt op deze 8 zaterdagen. Indien je niet komt trainen wordt je les ook niet bewaard voor een volgende keer. Het is je eigen verantwoordelijkheid om te komen. De groepjes zijn zeer klein (max. 4 honden), zodat iedereen zo veel mogelijk aan de beurt komt. 

Zin in een training? Contacteer mij dan zeker!

ONLINE INSCHRIJVEN VOOR GROEPSLESSEN

Selecteer hieronder de trainingsperiode waarin je graag zou komen trainen. Wij bevestigen uw deelname per e-mail.